Agility

7 augusti, 2012 av

Dooley fick tidigt gå en nybörjarkurs hos Vi2 Hundcenter. Det har sedan blivit ännu en kurs på grundnivå, då på Råådalens brukshundklubb. I höstas o sedan även i våras var vi med på Mia o Annas tävlingsinriktade kurser där o lärde oss en hel del. Fortsatt att utvecklat oss under en kurs med Lotta efter sommaren. 

Vi har startat på några enstaka tävlingar under 2016 o på hemmaklubben slog vi till med ett nollat lopp i agilityklass, den 1 oktober, o fick en pinne. ?

Denna gren får vi passa på att köra medan mina artrosknä håller. 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  – –  –  –  –  –  – –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –

Speedy tävlade jag officiellt med en gång under 2006, för övrigt var det först året efter som vi började mer på allvar, med denna gren. Speedy blev tyvärr biten två gånger under träning, så jag kände mig så otrygg på planen. Därav att vi kom igång först på senare tid.

Under 2008 års sista tävling tog vi två pinnar, en i hoppklass o en i agilityklass. 2009 var inget bra agility-år o inga pinnar till oss då.

2010 började bra, med en andra plats o pinne i klass 2, redan på första tävlingen. Fyra tävlingar på raken där efter, slutade med disk. Tre av gångerna lämnade Speedy banområdet – Suck! 🙁
I Lund, i september, lyckades jag bryta trenden o fick med honom runt banan o det t o m så pass bra att vi blev 4:a och fick ännu en pinne i hopp klass 2.

Under 2011 tävlade vi mycket sporadiskt. Speedy rev första hopphindret på banan mer än en gång o jag börjar tro att det kan ha haft med hans prostata-problem att göra.

Speedy i sina bästa dar;


Fotograf; Linda Svensson


Fotograf; Christian Alsterfjord

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.