Appellklass, Ängelholm

2 september, 2007 av

Idag har vi varit på Ängelholms Brukshundklubb för att tävla i Spår.
I ett eländigt väder, regn och stark blåst, lade vi våra spår, på öppna fält. Trots dessa ganska usla förutsättningar fick Speedy betyg 10 resp 9,5 av domarna.

Tyvärr fortsatte spårhunden (som vanligt…) inne på lydnadsplanen…

På budföringen började han med att springa till domarna o tävlingsledare o när det gick upp för honom att det inte var dit han skulle, hittade han först inte mottagaren, men jodå han tog sig dit, men stannade inte, utan sprang runt mottagaren och direkt tillbaka till mig dvs 0 poäng. Apportering är normalt bara problem om någon hund slemmat ner apportbocken, men denna gång fick vi en torr fin en, men efter snabba språng ut till apporten tog han den, men spottade sedan ut den direkt, då det luktade gott/intressant på planen! Fick honom att ta den igen, men innan han satte sig bredvid mig hade han spottat ut den igen, så även här 0 poäng! 🙁 Övriga moment gick si så där. Poängmässigt blev vi godkända, men ej uppflyttade. Totalt 208,75 poäng varav 68,25 i specialmomenten. Slutade på plats 6 bland 12 startande.

Ska jag prova igen senare i höst???

Ett svar till “Appellklass, Ängelholm”

  1. gun & dogsen skriver:

    Kanon ju!! Hur gick det sen???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.