Speedy

29 september, 2008 av

SE U(U)CH SE VCH LP1 RLD N RLD F RLD A Freckles Speedy Gonzales (2001.10.24 – 2017.07.17), var vår första Welsh Springer Spaniel. Han föddes hos Carina Arvidsson i Kumla, som har Kennel Freckles. e SU(u)Ch NUCh NV-00 Freckles Fair Play ”Linus”
u SU(u)Ch NUCh LP 1 Trigger Name of The Game ”Tosca”

Om vi tar det från början…

Efter 8 hundfria år var det åter dags! Av en tillfällighet hittade vi Carina Arvidsson o hennes röd-vita spaniels på nätet. Vi hämtade 8 veckors valpen Speedy, i Kumla, en decemberdag år 2001.

carina-o-speedy.jpg

Det har senare visat sig att vi träffat Speedys gammel-morfar (Dusty) när han levde, då han bodde  i grannskapet o vi har tagit upp bekantskapen igen med hans matte, Anne.

Vi skulle ju naturligtvis börja på valpkurs, så vi anmälde oss hos den lokala Brukshundklubben. Vi har gått en hel del kurser där o alltid har vi utmärkt oss! Inte för att vi varit så duktiga, utan för att när en Welsh är i farten då händer det alltid tokiga/busiga (men snälla) saker…

Carina lockade tidigt med oss på utställning. Första tillfället var i Uddevalla. Sådant trams skulle vi ju egentligen inte hålla på med, men efter två dagars utställning o deltagande i BIS-final båda dagarna så kan jag väl säga att vi var FAST..!

När vi gått ytterligare ett par kurser på brukshundklubben kom vi in på det här med lydnadsmoment o snart var det dags för första start på en lydnadstävling.

När Speedy sedan hade åldern inne för att få lov att träna agility så började vi på det. Kul tyckte vi, men tyvärr blev han biten av en annan hund som deltog i kursen, så vi valde att hoppa av pga att jag inte längre kunde känna mig trygg på planen. Ett par år senare började vi träna på nytt o har hunnit med några år på tävlingsbanorna.

Petra Staaf  lärde oss hur man lägger bruksspår o hur man sedan litar på hunden o låter den sköta spårningen. Min f.d. kollega Jesper var den som såg till att vi kom igång med att spåra efter vilt. Det blev så småningom även kurs i öppenklass viltspår, för Bo Olofsson i Fulltofta.

Kenneth Johansson (Hundkompetens) och Ida Lindgren (Vi2Hundcenter) är också två duktiga instruktörer som lärt mig en massa hund!

På gamla da´r blev det även gång i treadmill resp sim i bassäng på vinterhalvåret. Han fick även testa på inomhussök några gånger. Rallylydnad var också något som vi började med på äldre dar.

Förutom alla aktivitet gillade Speedy MAT! Han var också en riktigt gose-hund hemma. Generellt var han lätt att ha med sig o han var nöjd när han fick vara med flocken. Efter hand som åren gick utvecklade han ett eget  ”språk”.

I juli 2017 tyckte vi att hans kropp o knopp var så pass märkta av åldern att vi lät honom somna in. Det skedde smärtfritt, lugnt o värdigt. 

Nu ligger han begravd på djurkyrkogården, hos vår förra hund, cockerspanieln Tarraz. 

Ett svar till “Speedy”

  1. […] Var hemma hos mamma och pappa och grillade igår och träffade deras nya welsh som är minst lika fin som Speedy. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.