Ordinarie prov i Ljungbyhed

27 april, 2008 av

Idag har vi för första gången provat på att tävla i Öppenklass i Viltspår. Efter 4 timmars väntan var det äntligen vår tur. Jag var lite rädd för att Speedy legat i bilen o slöat till, vi var ju faktiskt på agilitytävlingar igår också, men NEJ – Han hade legat i bilen o samlat massor av krafter o han var otroligt sugen på att få jobba. Han startade spåret bra, men det gick i racerfart o då blir det ju gärna lite slarvigt. Han tappade spåret rejält vid ett par tillfälle o vi blev visade tillbaka av domaren (Jan-Egon Nilsson). Vinkel 4, sträcka 5, skott o spårslut klarade han dock utan tvekan. Ett tredje-pris fick vi nöja oss med idag.
diplom-2.jpg

4 svar till “Ordinarie prov i Ljungbyhed”

 1. Ulla skriver:

  ´Med tanke på att det var första gången som ni tävlade i öppen klass i viltspår tycker jag att det var bra med en tredje plats. Det kan ju bara bli bättre.

 2. Jenny & Robban skriver:

  Härligt att Ni är ute och tävlar. Attans skit för det ynka tidsfelet…. trevlig valborg /Jenny

 3. freckles gänget skriver:

  Ännu en gång GRATTIS till helgens resultat, snart är marginalerna på er sida, vi fortsätter hålla tummar och tassar, för SPeedy gossen, Kul att du är så flitig att jobba med honom

 4. Jesper skriver:

  Noggrannhet brukar vara Speedys varumärke under viltspårträningen så att han gjorde skäl för namnet under provet var nog en kombination av förväntan och vilja att visa andra spanielraser att även en Welsh har kvar jaktinstinkten.

  Nu väntar vi bara på att han skall bli först i Sverige bland Welsharna med start även på jaktprov. Snacka om en mångsidig hund och flitig hundförare.
  /Jesper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.