Veckan

18 oktober, 2008 av

Tyckte inte att det var några särskilda hund-aktiviteter inplanerade denna vecka, men nu när det är lördag eftermiddag kan jag ändå konstatera att det blev en del.
I tisdags åkte Jesper, Bengt, Dan o jag till ett soligt Söderåsen, där vi lade viltspår. Två lade spår o de andra promenerade med hundarna (Axa, Kalle o Speedy). 24 timmar senare, när det var dags att sela på spårhundarna var det gråmulet o regnet hängde i luften. Jag kan säga det mörknar ganska tidigt nu… Var glad att jag kom till slutmålet med Speedy innan det var helt mörkt. Terrängen bestod av många blöta (= hala) löv o massor av stubbar o avbrutna grenar. Skönt att ingen bröt några ben.
Torsdagen var vädermässigt också trist så det var med ganska tunga ben jag tog mig till agilityträningen på klubben. Väl där kändes det betydligt bättre. Svårt att låta bli att hänga på när Speedy blir så exalterad. Han gillar verkligen det här med agility.
Idag, har vi så varit vid Mölledammarna på skogspromenad. Först gick vi en runda med ett gäng bekanta som håller på med stavgång. Eftersom vi bara var med på halva deras tur gick Speedy o jag en extra runda när de andra åkte hem. Efter en stunds ensam-promenad stod plötsligt en labbe-hane hos oss stel som en pinne o med raggen rest över manken. Var befann sig ägaren? Det tog så där en knapp minut så kom hans matte upp för den lilla backen. Det enda hon frågade var hur gammal Speedy är, ingenting om att hon släppt sin hund före. Tur att Speedy både kan det där med hundspråk o att han inte vill starta ett bråk.
Jag har också missat att det kommer andra människor/hundar o Speedy har gått fram ett antal gånger, men en ursäkt tycker jag verkligen är på sin plats o det minsta man kan begära. Kan faktiskt till en viss del förstå alla insändare i tidningarna om lösspringande hundar. Jag vill verkligen även i fortsättningen ha min hund lös i skog o mark, men vi måste samarbeta med varandra både med o utan hundar!
Bilder som jag tagit vid Mölledammarna:

Höstsolen lyste på oss till en början

Handsken är kastad – Speedy apporterar med glädje o just handsken vill han gärna behålla

Här lyssnar han på diverse fågelläten

2 svar till “Veckan”

  1. Lena skriver:

    Ni hittar på saker. Härligt att gå vid mölledammarna. Ja tråkigt med alla dessa oansvariga hundägare. Själv har jag tappat stinget helt vad gäller allt känns det som. Ska försöka ta mig ut på de få träningstillfällena som e kvar.

  2. freckles gänget skriver:

    tack för gullilga rader i min gästbok, de värmer så speciellt extra under min höstförkylning, tror aldrig jag varit så här däckat, Nu är det bara rösten som ska på plats, sedan är det full fart här som vanligt, SSRK Mjölby på lördag med 54 welshar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.