Spiken i kistan

29 mars, 2009 av

Efter lite försening av tävlingsstarten var det så plötsligt dags för platsläggningen. Efter dubbelkommando la sig Speedy (fick en ytterplats) o låg tiden ut. Det gjorde förresten alla sex hundarna i första gruppen. 9 poäng x 4 var ju en bra början…
Speedy fick sedan vila i bilen tills dess det var vår tur igen. Lät honom kissa ett par gånger o försökte sedan träna lite kontakt. Fick känslan av att det var en del snus på gång, men nu skulle vi gå in o samla ihop minst 64 poäng! Jag hade nämligen satt ett lågt mål för dagens tävling – ett tredje pris skulle kännas helt OK.
Jag var ovanligt lite nervös när vi beträdde tävlingsområdet. Redan i starten hade Speedy fokus på grann-planen o trots att jag tilltalade honom med namn innan vi började fick jag ingen reaktion från honom. Vi var redan då på var sin planet…
När vi kom till momentet apportering kunde han inte hålla sig längre, när jag skickade honom för att hämta apporten, så lämnade han istället planen. Ut till en hund som ”råkade” passera. Där bröt domaren vårt deltagande då ”hund gått ur hand”. Jag kände mig samlad. Kallade tillbaka busen o pratade några ord med domaren. Lite ledsen blir man ändå allt efter all träning man lagt ner tillsynes till ingen nytta. Inte ens mitt lågt ställda mål för dagen uppnåddes alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.