Dags igen

1 juli, 2009 av

Efter 3 månader var det åter dags. En bit uppåt förmiddagen igår, visade Speedy att något var på tok. Han verkar ha ont någonstans i bak-kärran. Ville inte hoppa upp i soffan o kom inte o hälsade när vi varit iväg o handlat. Ringde därför Din Veterinär o fick en tid till idag på eftermiddagen.
Veterinär Torkel Falk höll med om att Speedy smärtade där bak o vi enades om att det var läge att röntga. Jag har sedan en tid tillbaka varit ganska övertygad om att Speedy drabbats av spondylos (precis som hans mormors far) o fasade lite för hur plåtarna skulle se ut. Det blev röntgen av både höfter o rygg.
Höfterna såg fortsatt bra ut, men en av ryggbilderna visade en liten påbyggnad (nabbe) på en av kotorna, i höjd med höften. Kan det vara denna lilla som ”spökar”? Jag fick i alla fall utskrivet Rimadyl att ge när skoven kommer framöver, men veterinären tyckte att Speedy kunde få vara lika aktiv som han brukar. Särskilt som ”anfallen” inte någon gång har kommit i samband med eller i direkt anslutning till, fysisk aktivitet. Vi får leva på hoppet att det inte förvärras.
När man läser om Spondylos på Internet, kan man få väldigt blandad info, allt från att hundar som drabbats varken ska hoppa, krypa eller leka med andra hundar till att ALLA hundar som jobbar förr eller senare får spondylos. Vad ska man tro?!?!
Innan vi lämnade veterinärliniken träffade vi på Lena o welshen Alice. Speedy kunde genast tänka sig en parning i väntrummet…!

2 svar till “Dags igen”

  1. Lena skriver:

    Skönt att Ni fick något konkret ändå på röntgen som kan ev förklara det mystiska och jag tror ju också på att hålla hundar i rörelse så mkt det bara går.

    Ska Ni till Bjuv?

  2. admin skriver:

    Förutsatt att Speedy verkar må bra så kommer vi till Bjuv. Har anmält till båda dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.