Kursavslutning

30 oktober, 2009 av

Eftersom kvällarna hastigt blivit kortare denna vecka så har vi haft avslutning på viltspårkursen, idag på eftermiddagen istället. Speedy var första hund ut i skogen. På väg till starten mötte vi en man som just varit ute o lagt ett bruksspår till sin hund. Problemet var att han lagt det tvärs genom Speedys 24 timmar gamla viltspår. Till en början spårade Speedy kanonfint, men snart gick han över på det färska människospåret. Han fann totalt 3 snusdosor i det spåret. När han hittade den första blev han lycklig (vi har tränat med godis i dosor tidigare), men jag sa att det var fel o när han hittade nr 2 o 3 markerade han dem bara, men tog dem inte.
Speedy fick hjälp att komma tillbaka till rätt spår ett par gånger, men han gav i alla fall aldrig upp o till sist kom han fram till den efterlängtade klöven.
Tack Bo för en givande kurs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.