Svaret

17 december, 2009 av

Så har då besked från SLU äntligen kommit. Varken remiss eller enkät gick dock att finna på labbet så jag undrar hur de kan vara säkra på att det är Speedys prover. Förhoppningsvis var rören väl märkta…
Jag var helt övertygad om att alla svaren skulle vara bra/positiva så jag blev väldigt överraskad när det visade sig att TSH-värdet var förhöjt. Speedy visar verkligen inga tecken på för låg ämnesomsättning. Symtom på detta är, torr hud, matt päls, håglöshet. frusenhet, låg hjärtfrekvens, viktuppgång. Vi har gett honom Plauqe Off under lång tid då han ganska lätt får tandsten o är inflammerad i tandköttet. Jag har dock läst att detta kan ge sköldkörtelrubbningar så nu är det slut på tillskott av alger. Husse får ta fram tandborste o skrapa lite oftare o ta hand om Speedys munvård regelbundet.
Ska kolla med SLU om de är intresserade av ett omprov efter uppehåll av Plaque Off en tid.
 
Du som fortsatt tror på algernas positiva effekt – Hör av dig till mig – Jag har flera burkar Plaque Off på lager!

Ett svar till “Svaret”

  1. Mycket intressant resultat! Jag skickade in prover på vår äldsta welsh Shadow (9 år) som frisk hund och fick också som svar att hon hade något förhöjt TSH, men i övrigt normala värden. Jag diskuterade med veterinärerna på jobbet och vi bestämde oss för att skicka in ytterliggare ett prov en månad senare till det lab vi brukar anlita för dessa analyser och då var samtliga värden helt normala!
    Om inte SLU vill analysera ett nytt prov så tag kontakt med er veterinär om ni vill kontrollera värdet efter en tid, visserligen kostar det en del, men i vårt fall var det verkligen värt det. Varför medicinera för eventuell sköldkörtelrubbning om inte värdena är stabila och de klassiska symptomen inte finns?
    Lycka till med Speedy!
    God Jul & Gott Nytt År

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.