Inomhussök

17 september, 2010 av

Ikväll har vi för första gången varit på Vi2 Hundcenter (http://www.vi2hundcenter.se/). Detta för att testa på inomhussök (extra skönt en kväll som denna att slippa vara ute i blåst o regn).
I en lokal på ca 60 kvm,  fylld med en massa bråte, typ gardrobsskåp, tält, träpallar, hammock osv jobbade hundar o figuranter. Totalt deltog 5 ekipage, men bara en hund var inne åt gången. Under tiden väntade de andra djuren i sina bilar. Under två timmar hann varje hund med att jobba vardera två omgångar. Speedy o en annan welsh som heter Asta var de enda som inte testat denna aktivitet tidigare. Nybörjarna fick leta upp en figurant i taget. De mer erfarna upp till 5 på en omgång. Speedy visade sig inte allt för clever när det var hans tur första gången. I vanlig ordning gick näsan mest i marken/golvet, men i andra omgången visade han ett mera korrekt arbete. Kul aktivitet – Detta ska vi göra fler gånger!


En av figuranterna har ”landat” i soffhörnet


Speedy söker

Ett svar till “Inomhussök”

  1. Eva m töserna skriver:

    Verkar väldigt spännande!! Och skönt att få vara inomhus i stormvädret som varit 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.