Operation

15 oktober, 2010 av

Efter dagens morgonrunda kunde Speedy inte förstå varför husse inte serverade någon frukost.  Idag var det dags att lämna Speedy för operation o han var därför tvungen att fasta. En knuta på kinden samt en epulid skulle bort.

Vi skulle vara hos Din Veterinär strax efter kl 8. Känns allt lite så där att lämna den lille guldklimpen. 

Så snart jag svalt min snabba lunchmat körde jag för att hämta honom igen. Allt hade gått bra. Tänderna o tandköttet såg fint ut enligt deras expert. Det är tack vare att husse är så duktig på att sköta Speedys munhygien som han fortfarande har så fina tänder (Speedy alltså). Det ger verkligen resultat med tandborste o skrapa. Stygnen på kinden ska tas om 10 dagar. Då får vi även besked på analysen av knutan som skickats till lab.

Nu hoppas jag bara dels att knutan var helt ofarlig och dels att pälsen ska hinna växa ut tills det är dags för utställning i Åstorp. Betr epulider förekommer det främst hos boxer (!!!), men även andra raser kan drabbas. Det kan vara ärftligt, men jag har förhört mig bland Speedy släktingar o inte fått fram någon annan än han som drabbats. I sådana fall säger man bara att man idag inte vet anledningen till att en hund utvecklar detta.

Det är kväll nu och Speedy ligger o snusar hos oss i soffan!  🙂

Ett svar till “Operation”

  1. Christian skriver:

    Strut-busen! =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.