Ja – Nej – Ja

13 juni, 2011 av

Hela söndagen var sedan länge vikt åt ”Höganäs Hund 2011”. Vid 8 åkte Speedy o jag hemifrån. Vi var anmälda till inte mindre än tre grenar denna dag o resultaten från dessa speglas i dagens rubrik. Tidsmässigt stämde upplägget mellan klasserna väldigt bra, både i teorin o även i praktiken! 🙂

Vi började med rally-lydnad (inoff). Domare var Ida Lindgren. Jag hade bestämt mig för att det får bli som det blir med vårt deltagande, men min målsättning var klar; Vi skulle komma runt hela banan o det gjorde vi. Speedy nosade tydligt bara vid ett tillfälle o med lite möda lyckades jag avbryta snusandet o få honom med mig igen. En del skall blev det, men för övrigt är jag ganska nöjd. Vi tog oss runt o dessutom med godkända 75 poäng. Nu vågar jag anmäla till fler tävlingar – Tack Ida o Linh för peppning!

Hjärtligt tack Linh för foto från tävlingen!
Spiral höger;

Kontakt! 🙂
Långsamt tempo;

Domarutlåtande;

Därefter var det dags för agility klass 1 (off). En ganska lätt bana, men vad hjälper det när Speedy rev första hindret o efter det andra lämnade han banan. När han väl kom tillbaka körde vi vidare, men han hoppade som en gasell på kontaktfälten, så man kan väl säga att det var inga rätt där inte… Suck!

I utställningsringen (inoff) hade vi betydligt mera framgång. Jan Herngren (som även dömer welsh officiellt) gav Speedy en fin kritik o tyckte att han var välbehållen som faktiskt fyller 10 i höst. Först blev Speedy BIR/BIR Veteran och sedan BIG-4 resp BIS-3 Veteran. En massa fina (o goda tyckte Speedy) priser fick vi med hem. Även ett pris som husse uppskattade; En bok om grillrecept.

Här kollar Speedy om det blir några goda vinster! Tack Gun W som bidragit med bilden.

Efter en lång tävlingsdag (utan mat) var det riktigt skönt att åka hem o äta grillad fisk med goda tillbehör.
Dagens inlägg får avslutas med tävlingens coolaste ekipage, en rottis i sidovagn. Lille rottisen var dock så trött efter hela dagen, så jag hann bara ta ett kort innan han rasade ihop på golvet i vagnen o slocknade.

Tack Höganäs BK för en riktigt trevlig dag!

2 svar till “Ja – Nej – Ja”

  1. Maria & Tiffany skriver:

    Roligt att läsa och härliga bilder! Grattis 🙂

  2. Christian skriver:

    Kul o läsa samt roligt med bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.