Äntligen tävlingsdags

2 oktober, 2011 av

Det är med dubbla känslor man vaknar upp till en dag innehållande tävling med hund. Tävla är ju hur kul som helst, MEN jag blir ju så nervös. Idag bara hoppade fjärilarna ner i magen på mig ett par timmar innan jag skulle vara på plats på Helsingborgs Brukshundklubb. För en gång skull kort avstånd till tävlingsområdet. 🙂

Dimma o svalt var bra väder för dagens aktivitet. Senaste dagarna har det varit sommarvarmt o det är inget Speedy gillar.

Monique Wrambeck dömde och hon hade gjort en tight bana med en del små klurigheter. I 8:ans frestelse låg det nykokta korvar!

Speedy började på topp, med perfekt kontakt. Första skylten var hopphindret o andra slalom. En start som borde passa oss. Efter  halva slalomet satte Speedy dock ner nosen i backen! Före oss hade hela nybörjarklassen plus  12 ekipage i vår egen klass trampat på nästan exakt samma ställe. Oj vad många dofter de har lämnat kvar! Redan vid tredje skylten åkte 10 poäng (bris o snus). Nästa tio-poängare drogs av när Speedy satte sig på rumpan då vi långsamt skulle svänga 270 grader vänster – Ja, det momentet är riktigt tricky.

Vissa moment var 100%-iga, men alldeles för många snus där emellan! Efter några minuters tvivel under prisutdelningen fick jag dock bekräftat att vi fått 70 poäng idag och är därmed godkända – Nu bara måste vi fixa ett godkänt till innan året är slut!  😮


Domaren med assistenter vid prisutdelningen


Den glade! 🙂

Ett svar till “Äntligen tävlingsdags”

  1. Carina skriver:

    Puss på dig duktiga Speedy och matte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.