Veterinärbesök, dag 1

4 oktober, 2011 av

Dagens veterinärbesök varade i 1,5 tim. Det var ju tre saker som skulle kollas upp. Hälta höger fram, knuta vänster framtass samt kontroll av prostata. Hältan fick ingen riktig förklaring via röntgen. Vi avvaktar o hoppas på självläkning. Knutan/tumören ska opereras bort imorgon. Så var det det här med prostatan. Den är förstorad o innehåller minst en cysta. Jag fick med mig en fundering hem – Kastrera eller inte kastrera – En fråga som ska vara besvarad imorgon bitti!

Efter jobbet skurade husse o jag köksgolvet. Oh så rent o fint det blev!
Kvällen avslutades med att jag hittade en fästing som satt sig fast på Speedy. Den drogs ut fortare än kvickt! Tack o lov åtminstone den första i år.

2 svar till “Veterinärbesök, dag 1”

  1. Karin Petersson skriver:

    Hej. Äger själv två welshar från Dimmö, 5 och 8 år, du och jag har träffats på några sydträffar för en del år sedan och jag följer Speedys hemsida med glädje. Lukas, den äldste av mina, kastrerades förra året, då han är född kryptorchid och för att undvika att det skulle utvecklas tumör i testikeln som låg i magen. Jag har bara goda erfarenheter av detta. Läkningen gick snabbt, han har inte påverkats psykiskt mer än ett lite mindre intresse för tjejer, pälsen har blivit något yvigare, men han hade kraftig päls redan från början och aptiten är oförändrad. Han gick upp lite i vikt de första månaderna, men det har inte varit några problem att hålla i schack.
    Jag hoppas du känner att du fattar rätt beslut och önskar er lycka till.
    MVH Karin

  2. Gunilla skriver:

    Kul med respons och tack Karin, för att du delar med dig av din erfarenhet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.