För och emot

26 januari, 2012 av

Det finns naturligtvis både för- och nackdelar med kastrering av hanhund, ett ämne man kan diskutera i det oändliga. För oss tävlingsekipage ger SKK inte något alternativ till kirurgisk kastrering (den enda variant av kastrering man kan få dispans för, ja efter en kirurgisk kastrering behöver man inte ens ansöka utan det är generell dispens som gäller då).
Om jag nu ska vara lite positiv så ska jag berätta att för Speedy (och för oss) har det i alla fall inneburit en ganska stor fördel. Tidigare intresserade han sig för 90% av alla hundar (framför allt tikar förstås), men efter kastreringen är jag som förare mycket mer viktig o nästan alla hundar ointressanta. I praktiken innebär det att Speedy går ännu mer utan koppel både på promenad och på kurs. Vi bråkar i princip aldrig med honom mer – Det behövs ju liksom inte. 🙂
Nästan ingen trodde att en sådan förändring skulle ske på en 10-åring, men detta började redan inom 1 månad efter kastrering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.