Summering av veckan

13 maj, 2012 av

Det är mycket hund just nu! ;-)Lägg där till bl a jobb och renovering i lilla fritidshuset. Kalendern är fulltecknad och jag känner att det ska bli skönt när det så småningom blir lite lugnare…

Speedy har i veckan varit på tävlingslydnadsträning. Tänk vilken kontakt vi fått där nu för tiden! 🙂 På lördagen åkte vi till Oxie (i storm) för att tävla rallylydnad, avancerad. Jag hade i förväg bestämt mig för att ”ta” honom i 8:ans frestelse om han skulle gå fram till godisskålarna. Det var snälla matskålar med nät över o bara några ynka korvbitar i. De skulle vi nog kunna passera…, men nej, redan vid skylten före 8:an började Speedy konstra o med nosen på ena skålen tog jag i honom. Det behövdes bara en försiktig tillsägelse o han följde snällt med andra varvet runt skålarna utan att nosa. Katten också det här, för övrigt gick banan o honnören helt okey o vi borde klarat ett godkänt. Idag valde jag som sagt istället en disk o jag hoppas det ska ge resultat fram över istället.

Dooley’s vecka har innehållit mycket nytt. Vi har promenerat i koppel och det dessutom i stan. Han stannade o kliade sig på halsen några gånger, men det gick ganska bra ändå. Hemma har han upptäck trapporna och är redan snabb som blixten upp efter en. Vi har också konstaterat att han blivit en liten matte-gris och skricker som en stucken sådan när han sätts ”bakom galler”. Här måste ensam tränas!

I lördags kollade vi in röd/vita hos vår granne, Backgården. Dooley tyckte att de var lite läskiga, såna stora welshar har han aldrig tidigare stött på. Å de lät annorlunda också.
I måndags var jag på valp-teori och igår var vi på praktik, Dooley och jag, för första gången. Inte trodde jag att man kan få en sådan kontakt med en 10 veckors valp. Det här måste vi fortsätta att utveckla! Med kontakt samt en bra inkallning kan man komma långt.

 

2 svar till “Summering av veckan”

  1. Karoline & Foxarna skriver:

    Vi väntar med spänning på att få höra hur ni har det 🙂

  2. Linh med Isak skriver:

    Hahahah jag håller med Dooley vilka enorma och läskiga welshar det kan inte ha gått så bra för dom i utställningsringen. Öronen är ju helt fel hahaha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.