Tax eller följetong

5 juni, 2012 av

Dooley är nu 3 månader, väger 8,3 kg o ser uppifrån ut som en tax (eller lång som en följetong…).

Igår var det kurskväll o båda hundarna skötte sig väl. Valparna fick börja träna med kommando-ord, så nu ska vi köra sitt, ligg och båda med stanna kvar också. Inkallning, med kommando ”hit”,  är också ett ingående moment.

Förutom att Speedy (som vanligt) skällde, fungerade det bra även med hans kurs. Han verkade riktigt träningssugen (godis-sugen vill säga). Han o jag behöver träna rutan. Den ska tränas med stoppsignal efter rutans slut. Han bestämmer nämligen själv var rutan är och som det heter i regelboken ”kommando ska ges” dvs hunden ska inte utföra momentet självmant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.