Harjakt

23 september, 2012 av

Så har det gått ännu en vecka, dagar fyllda med jobb resp hund. Inte mindre än tre kvällar har gått åt till olika hundkurser – 2 för Dooley o lika många för Speedy. Undrar hur kloka vi kan bli!?!
Kaninjägaren Dooley har mestadels fått gå i koppel, men under helgen då vi varit i fritidshuset, fick han ett par turer på stranden, helt fri! Så härligt att få se dem springa! 🙂
Ännu en chans till frihet fick de på landet idag, hos syster Ulla o svåger Anders. Till en början fungerade det alldeles utmärkt. Dooley följde deras vorsteh Bessie. Speedy gick o strosade lite för sig själv.
En hare framför nosen på Dooley blev dock mer än han kunde tygla o han var genast okontaktbar o struntade fullständigt i oss. Tur att Anders till slut i alla fall kunde fånga jägaren.

Nedan mitt i betfältet;
Dooley


Speedy


Ikväll har båda fått klorna klippta och tänderna borstade. Stackars Speedy har utbredd gingivit. Kanske snart dags att be veterinären att kolla på det igen.

Ett svar till “Harjakt”

  1. Maria & Tiffany skriver:

    När jag ser Dooley i betfältet kommer jag ihåg vår Adam, som hoppade ut genom ett fönster över ett staket och korsade en väg och ner i ett sädesfält och jagade småfåglar… då såg man bara huvudet med öronen fladdrandes här och var. Det var när vi hyrde en stuga på Öland, med två små barn och så Waldemar och Adam, 1986 kanske. Vilka minnen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.