Träningsmetoder

2 oktober, 2012 av

Hundträning är verkligen en hel vetenskap o den innefattar diverse tekniker vilka på olika sätt grundar sig på belöning och/eller bestraffningsmetoder. Vilken som fungerar bäst för oss har jag ännu inte kommit fram till. Jag vet ju definitivt vilket resultat jag vill ha, men inte vägen dit.
Nu tränar jag/vi i alla fall Dooley främst efter de tips jag fick vid mitt första besök hos Leonard på Annelunds Gård. Med detta sätt är tanken att få upp följsamheten. En träningmetod, där belöningen är lika med föraren.
Mitt främsta mål med grundträningen är att vi ska kunna gå med Dooley lös i de flesta sammanhang. Fram över vill jag ju förstås också kunna tävla med honom i diverse grenar. Att delta på workingtest verkar också lockande.

Imorgon är det avslutning på fortsättningskursen på Hundkompetens. Där tränar vi mer med godis o momentinlärning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.