Klickerträning

5 januari, 2013 av

Idag är Dooley 10 månader (och det är ungefär ett år sedan han och hans syskon blev till 😉 ). Han väger nu 16,7 kg och är ca 46 cm hög (inte helt lätt att mäta utan riktig måttstock). Det innebär att han bara gått upp 1 hg på 2 månader, den lille ”syrken”.

Vi tränar ganska flitigt nu. Spårkurs idag och ungefär varannan dag kör jag klickerträning hemma i köket. Målet är att få Dooley att gå upp med båda frambenen på en barnpall och i förlängningen ska det syfta till att bakdelsträna (lite invecklat men mycket intressant – jag lär mig efter hand).
Det börjar onekligen bli mer o mer fokus på Dooley nu. Speedy har dock också fått gå spår idag och i samband med att jag klickertränar Dooley får Speedy göra tricks eller söka godisbitar.

På onsdag börjar Dooley o jag på ”Mellankurs” – En förberedande kurs inför Lydnadsklass 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.