Del 1 av 4

21 mars, 2013 av

Då var det dags för första träffen i ”räddningshundsgruppen”. Vi möttes utanför bommarna vid MSB Revinge, samtidigt som solen gick ner. Vi fick därför lite bråttom att komma igång med utomhusaktiviteterna innan det skulle bli mörkt.
Vi började med att träna gå med hundarna på galler, både plant och upp- resp ner för trappor. Dooley tvekade rejält till en början, men det släppte lite efter en stund.
Nästa punkt var att ta sig fram bland rasmassor, krossade tegelstenar, cementrör, armeringsjärn mm. Som gjort för att vricka både fötter o tassar, men vi klarade oss alla från skador.
Därefter fick vi se hur en färdig räddningshund söker, både fritt och i koppel.

Sedan var det dags för inomhusaktiviteter. Först fick vi alla tränga ihop oss i ett litet utrymme, typ ett litet lastbilsflak o sedan kröp vi genom tunnlar (fick ha ficklampa tänd – ingen annan belysning). Hundarna bands därefter upp utomhus o alla förare fick gå inomhus i en labyrint, helt i mörker (inga ficklampor längre!). Det var trappsteg upp, trappsteg ner, golv som lutade, lågt i tak mm. Ingenting för den som har anlag för klaustrofobi! Denna labyrint tog vi sedan med hundarna i. Då var det åter tillåtet att ha någon ficklampa tänd.
Innan kvällen var slut fick vi söka igenom ett stort antal lägenheter som var uppbyggda på räddningsområdet. På bilden tar vi en kort foto-paus i ett av rumen. Dooley skulle genast posera.
Sok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.