Del 4 av 4

18 april, 2013 av

Idag är det torsdag o direkt på morgonkvisten satte jag ExSpot på Speedy så han också får skydd mot de små otäckingarna.

Nu har jag just kommit hem från sista delen av Prova-på-kurs-Räddningshund. Den genomfördes på Löddeköpinge Brandövningsplats. Hundarna fick både klättra, ”flyga” och söka.

Till en början gick vi miljöbana (krockskadad buss, rivningsmassor med utmaning i lutning, mörka containrar med lukt av brand o tjära) o sedan traskade vi både uppför o nerför i gallertrappor. Alla hjälptes därefter åt att hissa varandras hundar (spaniels var mer poppis att hiva upp än labbehanar kan jag väl säga 😉 ). Ganska tungt även om vi var fyra som drog i linan.

Avslutningsvis fick alla söka upp vardera 4 ”figgar”. Dooley som missat en gång då man gick igenom grunderna fick en snabbkurs – En figge lekte med honom o sprang sedan snabbt o gömde sig. Tänk vad snabbt han fattade galoppen! Imponerad av vår lille galning. Han hade inte särskilt svårt att hitta de 4 figuranterna. Lite kanske med nummer två, men det berodde nog lika mycket på att han tyckte det var så kul att springa i rasmassorna. 😮

Det är både tråkigt o skönt att kursen nu är över. Det har varit otroligt skoj att prova på, men just nu är det nog allt lite väl mycket hundträning på schemat. Längtar efter att bara vara hemma någon gång också. Jobbet tar ju för den delen också en massa tid av fritiden…

20130422-201423.jpg

20130422-201443.jpg

20130422-201513.jpg

20130422-201530.jpg

20130422-202509.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.