Spår – Test

13 augusti, 2013 av

Vi träffades på Holma Gård, alla som anmält sig till Jakt- och Hundskolans kurs. Dooley utmärkte sig redan från början med att ha mycket svårt för att sitta still o vänta vid min sida och med sitt pip/gnällande (höglöpande tik i gruppen). Varför är det ingen annan som ”bär sig åt”?

Efter inledning o presentation blev det grundlydnad a la Barbro Börjesson. Nyttiga övningar!

Vi var många deltagande ekipage, men också flera kursledare, så när det blev dags för spår var vi flera grupper. Vi var bara fem som inte tränat där tidigare, alla övriga var ”återfallsförbrytare”. Alla spår var lagda (tack för service!) o i min grupp fick vi korta spår som legat ca 3 timmar (o under den tiden hade det regnat en del). Det blev en test för nybörjarhundarna o en fingervisning till ledarna om hur nästa spår ska läggas till dem som är nya.

Jag är väldigt nöjd med Dooleys insats i spåret o jag tror jag även lyckades berätta för honom att klöven är en fin trofé. 😉 Trist bara att en husse lät sin spets stå o mäta sig med Dooley just när han bar på klöven o det inte bara EN gång utan två. Att jag inte lär mig att säga till…! 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.