Tävlingstränat

23 februari, 2014 av

Vi var hos ”Flitiga Tassar” o tävlade (bara träning) i rally resp i lydnad i torsdags.
Ingen uppvärmning blev möjlig, i hallen före start i rally, så det blev mycket nosande i mattan och ett par överslagshandlingar som gav sig uttryck i ett intensivt kliande på halsen. Vi fick dock behålla 82 poäng så vi blev godkända o domaren tyckte det var ett märkbart framsteg jämfört med uppträdandet vid förra tillfället. Det kan nog snart vara dags för en officiell start. Måste bara träna utomhus först.

I lydnaden började vi som brukligt med platsläggande i grupp. Dooley fick en snygg o inbjudande trasselsudd (tik) sidan om sig o det blev för mycket för unge herrn så redan inom halvminuten var han hos henne. I övriga moment fick vi poäng, även om det enbart var tandvisning som var riktigt på topp. När det var dags för apporteringsmomentet fick Dooley syn på hela högen apporter som låg framme. Han lystrade efter det inte nå’t vidare, men stack i alla fall inte dit! 😉
Officiell start i lydnad får vänta tills Dooley mognat lite o kan koncentrera sig bättre o till han ligger stabilare i plats-momentet.
Känns ändå som vi är på G här också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.