Lydnadstävling, Klass II, i Ängelholm

11 november, 2007 av

Idag skulle det avgöras – om vi ska fortsätta tävla i lydnad eller inte. I härligt, soligt höst/vinter-väder gav vi oss iväg till Ängelholm strax innan lunch.
Vi var 10 ekipage som kommit till start. Vi delades upp i två grupper inför platsläggning i grupp. Som vanligt stod jag där, gömd, med en puls på 150 när jag hör hundskall o någon som säger neeej. Genast tror man att det är ett lätt kaos där på andra sidan skjulet, men denna gång nej! Ett par hundar hade satt sig upp, men Speedy låg fint o vi fick vår 10:a.
Med start nr 9 i de individuella momenten o med en hel klass före oss under förmiddagen misstänkte jag att det skulle kunna bli mycket snus. Idag blev det mer än så… Snus, bus o snöätning! En riktig liten stolle. 😉 Blir han någonsin vuxen??? På något sätt har vi dock alltid lyckats undgå att bli sist. Vi fick 110,5 poäng o med det en 6:e plats bland 9 som genomförde hela tävlingen.
Något riktigt avgörande om vårt fortsatta lydnadstävlande blev det egentligen inte idag, men ett rejält uppehåll planerar jag i alla fall. Under vintern kommer vi främst att koncentrera oss på agilityträning.

Jag måste avslutningsvis säga att detta var den tidsmässigt smidigaste tävlingen vi deltagit i. En eloge både till Ängelholms BK och våra medtävlande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.