Ovänner

15 augusti, 2013 av

Idag är Dooley o jag inte alls på samma våglängd. Det som skulle bli en trevlig träningsstund tillsammans med Anne o hennes hundar blev istället en kaotisk eftermiddag.

Hundarna skulle innan träningen få springa tillsammans o leka lite på klubbens inhängnade område innan ”allvaret” skulle börja.
Det dröjde inte många minuter förrän en kanin dök upp o Dooley startade jakten. Han drog med sig koijkern Tess o snart hade alla tre (kanin plus två av fem hundar) tagit sig ut genom maskor i nätet.

Efter en kort stund kom Tess tillbaka till sin matte, men Dooley var på drift i uppskattningsvis tjugo minuter innan han lät sig fångas. Med landsväg, industriområde o motorväg runt om är man inte kaxig där man står. Hur ska jag komma tillrätta med detta beteende? Det är supertrist! 🙁
Man blir både arg, rädd o frustrerad!

Ett svar till “Ovänner”

  1. Jenny Enåkander skriver:

    Inte kul och sorry, jag har heller ingen lösning. Robban är tydligen som Speedy och har inte haft rymmarnbenägenheten. Men vet ju att andra welshar ja hundar av alla sort rymmer. Jag ”löste” det genom att köpa kelpie, ha ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.